27 Mart 2010 Cumartesi

Sipariş Bebek Doğum Kurabiyelerim

Bayramlık Bonbonlar


Malzemeler:
  • 250 gr ceviz
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı zencefil veya tarçın
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 paket sade petibör bisküvisi
Süslemek için: 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Cevizleri robottan geçiriyoruz fakat çok toz haline getirilmemeli, dişe gelecek şekilde küçültülmeli. Aynı şekilde bisküvi de toz haline getirilmeden, kalan malzemelerle birlikte elle karıştırılır. Az cıvık şekildeki hamurumuzdan küçük toplar yapıyoruz ve süslemek için ayırdığımız pudra şekerine buluyoruz. Bu malzemeden 15-20 tane çıkmaktadır. Ben bonbonları, benmari usulü erittiğim kuvertür çikolataya buladım ve buzdolabında donmalarını bekledim. Hatta altlarına küçük muffin kağıtlardan koyup tabağa yerleştirdim, çok şirin oldular...
Not1: Bu hazırlanan bonbonlar bence 2 veya 3 günden fazla beklememeli, sebei de yumurta akına bulanmış olmaları...
Not2: İnanılmaz kalorili bir şekerleme, aman kilolara dikkat:)

24 Mart 2010 Çarşamba

Sipariş Doğum Günü Pastası

Canım arkadaşım Sibel, eşi Onur için benden bir pasta sipariş etti. Pastanın üzerindeki resimde minik oğlu Tibet ve Sibel' inde olduğu bir fotoğraf tercih ettim. Nice senelere... Hep mutlu, mesut seneler hep sizlerin olsun canım arkadaşım...

12 Mart 2010 Cuma

Bebek Doğum Kurabiyeleri








Özlem hanım yeni doğan bebeği için hastaneye gelenlere ufak bir hatıra olsun diye şeker hamurlu kurabiyeler istedi. Tüylü sepeti ile gönderdiğim kurabiyeler oldukça beğenilmiş... Yağmur bebeğe ailesiyle hayırlı bir ömür diliyorum...

Şeker Hamurlu Kurabiye Malzemeleri:
  • 125 gr tereyağ/margarin
  • 45 gr pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında beklemiş margarin veya tereyağı bütün malzemeler ile karıştırıyoruz. Aslında bu tarif en basitinden un kurabiyesi tarifidir. Ama ben merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile kesiyorum. Şeker hamurlu kurabiyelerimi genelde bu tarif ile yapıyorum, hem daha lezzetli hemde tanıdığım çoğu kişi un kurabiyesini sevmekte:) Tabi bazen özel olarak badem tozu ile yapılan kurabiyem içinde talep oluyor:) Malzemeleri karıştırıp, yoğurduktan sonra eğer ki elinize hala yapışıyorsa biraz daha un eklemek size ve unun kalitesine bağlı. Ele yapışmayan kıvamı aldıktan sonra yarım saat mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli. Yarım saat sonra merdane ile açıp istediğiniz kurabiye kalıbı ile çoook güzel kurabiyeler yapabilirsiniz. Önceden ısıtlmış 165 derece fırında 15-20 dakika pişirilmelidir.
Not1: Kurabiyelerin üstleri pembeleşmeye başladığı an mutlaka fırından alın ve sıcakken sakın yağlı kağıttan kaldırmayın. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan kaldırın ve istediğiniz şekilde süsleyin.

Not2: Bu malzemeler ile ortalama toplam 15 kurabiye çıkmaktadır.

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails