24 Haziran 2010 Perşembe

GECE BAHÇESİ PASTASI


Serin için bende minik kurabiyeler hazırladım...




Sevgili Ayşegül Hanım'ın biricik güzel kızı Serin'in ikinci yaşını kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice güzel yaşlar diliyorum...

KARAMELLİ KEK


Sevgili, canım, küçük Dilek halamdan aldığım special bir tarif. Tabiki ben onun gibi yapamadığıma eminim ama sizlerle tarifi paylaşmak istedim.

Kek Malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr eritilimiş margarin
  • 3 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
Karamel Malzemeleri:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya, tuz başka bir yerde karıştırılıp diğer malzemeye eklenir.
Diğer tarafta şeker kendi halinde eritilir, tamamen eridikten ve karamel halini aldıktan sonra su eklenir. Su eklendikten sonra bir taşım kaynatılır, tamamen şeker içinde eridikten sonra ocağın altı kapatılır. Bu hazırlanan sostan 1 su bardağı alınıp, kek malzemelerine ekleyip, karıştırılır. Orta ısıdaki fırına (170 derece) kek koyulur. 40- 50 dakika piştiği emin olunan kek fırından çıkartıldıktan sonra hemen karamelli sos üzerine eklenir. Ilık ılık servis yapılır...

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

Merhabalar..Uzun bir süredir hiç bloguma birşeyler yazamıyor ancak maillerime bakıp, blogumu kısa süre yoklayıp çıkmak zorunda kalıyordum. Malum nişan telaşı heryerimi sarmıştı ve en sonunda hayırlısıyla bitti ve bende blog yazılarıma ve tarif denemelerime yeniden başlayacağım...Bu tarifi ismek hocamdan öğrenmiş olup, kayınvalidemlere yapmıştım.Oldukça pratik ve bence un kurabiyesinden ççok daha lezzetli...

Malzemeler:
  • 2 dolu kahve fincanı tahin
  • 1\2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Çok sert olmayan, orta kıvamda bir hamur hazırlanır. İstenirse merdane ile açılıp değişik kurabiye kalıpları ile kesileceği gibi, ben klasik un kurabiyesi gibi yuvarlak toplar hazırlıyorum. Böylece cevizlerde o top top yuvarlakların içinde kalıyor. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Üstü pembeleşmeye başlaması ile fırından alınır.(yani çok pişirilmiyor yoksa sert oluyor)

Not: Eğer ki benim gibi herşeyi sıcak, fırından çıktığı gibi yemeyi, tatmayı sevenlerdenseniz bence bu kurabiyede denemeyin, fırından çıktığı gibi ağzınıza attığınızda boğazınıza cidden yapışıyor. Denendi ve test edildi:)

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails