14 Ocak 2010 Perşembe

İLK YEMEK YARIŞMAM , İLK BİRİNCİLİĞİM...






(Emine Beder ve Ayşe Tüter)

Sizlere yarışmaya giren aşurelerden bazılarının resimlerini göstermek istedim.Ben 3 numaralı yarışmacıydım...20 iddialı yarışmacı arasında en iddiasız olanı bendim.Sunum olarak benimkinden çok daha güzeller vardı fakat sağolsun jüri üyeleri tat olarak benimkini çok beğendiler...Demek ki gösterişten daha çok tadın önemli olduğu , jüri üyelerinin hakkaniyetli davrandığı bir yarışmaya girmişim...Çok ama çok mutluyum...Tabiki en büyük destekçim babaannem ve annem oldular...Benim adımın söylenmesinden pek ümitli değildim çünkü gösterişi çok iyi olan aşureler vardı ama çok şükür ki birinci oldum...Anafen okulu katılan yarışmacılara birbirinden güzel hediyeler verdiği gibi 1. olan kişiye (yani bana) plaket hediye etti.Ama en çok hoşuma giden iki şey vardı. Birincisi diğer yarışmacı arkadaşlarda tadınca benimkinin onlarınkinden çok daha iyi ve daha çok malzemeli olduklarını kabul etmeleri, bir de jüri üyesindeki beyfendinin " aynı annemin aşuresi gibi " demesi çok ama çok gurur vericiydi...Herkese çok teşekkürler...Bu arada Emine Beder telefonumu aldı, aramasını dört gözle bekliyorum...Bu arada umarım resimlere baktıkça canınız çeker ve bu önemli ay bitmeden sizlerde değerlendirirsiniz...


 Malzemeler:
  • 250 gr aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 150 gr sarı üzüm
  • 150 gr kayısı
  • 150 gr fındık
  • 150 gr ceviz (üstü için)
  • 1o0 gr kuru incir( ben eklemedim, karartır diye fakat normalde ekliyorum)
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet nar(üstü için)
  • kuş üzümü
  • dolmalık sıstık (üstü için)
  • file badem (üstü için)
  • toz karanfil (üstü için)
  • tarçın (üstü için)
  • susam (üstü için)
  • kestane(karamelize edilmiş) (üstü için)
  • bir tutam tuz (adetten)
  • pirinç unu (ben göz kararı koydum, 2çorba kaşığı kadar)
  • toz şeker(beğendiğiniz kadar)
Hazırlanışı:
Buğdayı 2 gün boyunca soğuk suda bekletip, süzdüm.(Babaannemin Süryani bir tanıdığı aşurelerin beyaz olmasını sağlayanın bu olduğunu söylemiş, bizde böyle yaptık...Fark var mı derseniz resime bakarak buna karar verebilirsiniz).Nohut ve fasulyeyi bir gece önceden kaynattım ve ertesi sabaha kadar beklettim.Sabah buğdayı suyuyla tenecereye koydum, biraz pişirdim sonra nohut ve fasulyeyi ekleyip kaynattım.Kaynadıktan sonra çorba kepçesi ile 6- 7 kaşık toz şekeri ekleyip kaynattık.Bize göre tadı olmuştu ama sizin ağız tadınızsa ona göre yapmayı unutmayın:) Sonra önceden sıcak suda beklettiğim sarı üzümlerini ekledim.Üzümlerde pişti ve Pirinçununu sulandırarak ekledim ve pişirmeye devam ettim.Küçük doğranmıl kuru kayısıları ekledim ve diğer malzemeleri isteyen içine isteyen üstüne koyabilir.Ben üzerine yazdıklarımı süslemek amacıyla kullandım.Mesela cevizi içine eklemedim ki karartmasın diye.Yalnız en son portakal kabuğunu ekledim ve kaselere sıcakken koyduk.
Bu arada babaannem karamelize edilmiş kestaneleri de üstüne eklettik ve gerçekten lezzetli bir tat elde etmemizi sağladı.İçine katıldığında ne olduğu anlaşılmaz diye biz üstüne koyduk...Yiyen herkes çok lezzetli olduğunu söylemesi, bu işi başardığımızın diğer bir göstergesi demek ki...

4 yorum:

  1. Özcan Eker19 Ocak, 2010

    Merhabalar, gözdecim o kadar işin gücün arasında biz arkadaşlarına bu kadar önen ve değer verip gönderdiğin fotoğrafları bizlerle paylaştığın için öncelikle sana tşk ederim..Arkadaşım, fotoğrafların her karesini hayranlıkla inceledim.ama hiç şaşırmadım çünki sen gerçekten samimiyetimle söylüyorum ki emeğe değer veren insansın gözlerine bakınca bu anlaşılıyor .Ne kadar hepsini özenerek o kadar içindeki güzellikleri hepsine yansıtmıtsın ki, inan ağzım bir karış açık kaldı desem abarrtmam herhalde bir an oraya ışınlanıp opasta ve aşurelerin hepsini yemek geldi içimden.ellerine ,emeğine sağlık benim azimli geleceğin pasta eksperi arkadaşım ,ihşallah yüce allahım emeğini boşa çıkarmasın istediğin hedefe en kısa zamanda ulaşısın.Umarım bu performansla gelecek jenarasyona çok güzel örnek olacağına eminim .inan senin bu azmini en içten samimiyetimle kutlayıp performansa yılmadan devam diyorum...seni o güzel yüzüne bol bol öpücük gönderiyorum.tabi sosyal içeriliklisinden.

    YanıtlaSil
  2. Nesrin Alım19 Ocak, 2010

    Gözde'cim resimler için çok teşekkürler.Şimdi Eray gösterdi bana .
    Hepsi çok güzel.Galiba ödül de almışsın.Çok sevindim senin adına.
    Gözlerinden öperim

    YanıtlaSil
  3. Nermin Alpullu19 Ocak, 2010

    gozdecigim bravvo...gozlerime inanamadim inan okadar guzel seyler yapmisinki hayran kaldim tebrikler.sen zaten herseyin guzelini yaparsin ve guzelliklere layiksin canim.kocaman optum.

    YanıtlaSil
  4. hepsi çok güzel olmuş gözde ablacığım eline sağlıkk:D

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails