- 250 gr ceviz
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı zencefil veya tarçın
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 paket sade petibör bisküvisi
Hazırlanışı:
Cevizleri robottan geçiriyoruz fakat çok toz haline getirilmemeli, dişe gelecek şekilde küçültülmeli. Aynı şekilde bisküvi de toz haline getirilmeden, kalan malzemelerle birlikte elle karıştırılır. Az cıvık şekildeki hamurumuzdan küçük toplar yapıyoruz ve süslemek için ayırdığımız pudra şekerine buluyoruz. Bu malzemeden 15-20 tane çıkmaktadır. Ben bonbonları, benmari usulü erittiğim kuvertür çikolataya buladım ve buzdolabında donmalarını bekledim. Hatta altlarına küçük muffin kağıtlardan koyup tabağa yerleştirdim, çok şirin oldular...
Not1: Bu hazırlanan bonbonlar bence 2 veya 3 günden fazla beklememeli, sebei de yumurta akına bulanmış olmaları...
Not2: İnanılmaz kalorili bir şekerleme, aman kilolara dikkat:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...