Malzemeler:
- 2 dolu kahve fincanı tahin
- 1\2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
Çok sert olmayan, orta kıvamda bir hamur hazırlanır. İstenirse merdane ile açılıp değişik kurabiye kalıpları ile kesileceği gibi, ben klasik un kurabiyesi gibi yuvarlak toplar hazırlıyorum. Böylece cevizlerde o top top yuvarlakların içinde kalıyor. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Üstü pembeleşmeye başlaması ile fırından alınır.(yani çok pişirilmiyor yoksa sert oluyor)
Not: Eğer ki benim gibi herşeyi sıcak, fırından çıktığı gibi yemeyi, tatmayı sevenlerdenseniz bence bu kurabiyede denemeyin, fırından çıktığı gibi ağzınıza attığınızda boğazınıza cidden yapışıyor. Denendi ve test edildi:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...