2 Şubat 2011 Çarşamba

ZEYTİN BÖREĞİ





Benim gibi zeytin sevmeyenler için bile güzel olabilecek bir börek. Bu böreği kıyma ve yeşil zeytinin birleşmesini düşünerek anlayamadım. Fakat yedikten sonra zeytin ve kıymanın yakıştığına inandım...Bence denemeye değer...
Malzemeler:( 12 adet)
  • 3 yufka
  • 1 paket erimiş margarin
  • 250 gr çekirdeksiz salamura zeytin
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • yarım demet maydanoz
  • 100 gr iri kıyılmış ceviz içi
  • 100 gr antepfıstığı
  • tuz-karabiber-pulbiber
  • 2 adet kurusoğan
  • yeteri kadar sıvıyağ(soğanı sotelemek için)
  • buzlu su
  • susam
Hazırlanışı:
Zeytinler ince kıyılır.Soğanlar ince kıyılır.Maydanoz ince kıyılır. Tencerede zeytinyağında soğanlar sotelenir. Kıyma ilave edilir. İyice kavrulur. Zeytinler ilave edilir. Harmanlanır, ocaktan alınır. Maydanoz, tuz, baharatlar, ceviz, fıstık ilave edilir ve karıştırılır.
Yufkaların herbirine erimiş yağ sürülür. İkiye katlanır. 4 eşit üçgen parçaya bölünür. İçlerine iç malzeme koyulur. Sigara böreği gibi sarılır. Börekler buzlu suda 1 dakika bekletilir. Hafif sıkılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı, susam serpilir. 200derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

1 yorum:

  1. Zeytın ve kıyma bır arada pişirip yemedım ama denemek lazım ellerınıze saglık.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails