Malzemeler:
- 2 yufka
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 3 adet pırasa
- 3 büyük havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 3 yumurta
- galeta unu
- sıvıyağ
- tuz-karabiber
Havuçlar küp doğranıp, haşlanır. Tavuk eti haşlanır.Küçük parçalara ayrılır. Pırasalar ince kıyılır. Tavuk, bezelye,pırasa,havuç,tuz,karabiber karıştırılır. Yufkalar 12 üçgen parçaya bölünür. Geniş kenarına iç malzeme koyulup, kalın sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer tarafta yumurtalar çırpılır. Börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Kızgın sıvıyağda kızartılır. Sıcak servis edilir. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...