MALZEMELER:
- 115 gr sade un
- 75 gr pudraşekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kabartma tozu
- 170 gr mısır unu
- 350 ml süt
- 2 yumurta
- 85 gr eritilmiş tereyağ
- 115 gr eritilmiş margarin
Fırını 200 dereceye ısıtın.Fırın kabını yağlayın.Ben 23x13 lük bir kalıp kullandım. Unu, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin.Mısırununu ekleyin ve karıştırın. Ortasında bir çukur açın. Sütü, yumurtaları,tereyağı ve margarini çırpın. Karışımı çukurun içine boşaltın.Malzemeler sadece birbirine karışana kadar karıştırın.Fazla iç içe geçmesinler.
Kalıba boşaltın ve ortasına batırdığınız kürdan üzerine hiçbirşey yapışmadan çıkana kadar 45 dakika pişirin. Sıcak yada oda sıcaklığında servis yapın ama bence sıcak bir harika....
Not: Yanına sıcacık bir çay, deme keyfime...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...