17 Eylül 2010 Cuma

ÇİLLİ PRENSES PASTASI




Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik(piyale daha iyi)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket hazır meyve sosu( dr.oetker meyve sosu)
Şerbet için malzemeler:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbet hazırlanır. Soğuması için kenara bırakılır. Şerbet baklava şerbeti gibi ağdalı olması gerekmez, kaynadıktan sonraaltını kapatmanız yeterli.
Diğer tarafta şeker ve yumurta çırpılır. Diğer malzemelerde sırasıyla eklenir. Sadece hazır meyve sos hariç hepsi eklendikten sonra homojenize olana dek çırpılır ve kare borcama dökülür.
Not1: Bu kek tarifinde , kek malzemelerinin sırasının çok önemli olmamasının sebebi kekin kabarması veya kabarmaması görüntüde herhangi bir sorun oluşturmamakta, o yüzden de ani bir misafir geldiğinde hiç sıkıntısız, çok kısa sürede yapabileceğiniz bir tarif.
Kare borcama koyulan kek malzemeleri önceden ısıtılmış 150 derece fırında 3-40 dakika pişirilir.
Not2: Keke kuru bir bıçak sokup, çıkarttığınızda bıçak üstünde hiç yapışkanlık veya kek parçası kalmazsa kekinizin içi pişmiş demektir.
Pişen keki çıkarttığınızda hazırlanmış, soğumuş şerbetinizi üzerine dökün ve bir kenara alın. Diğer tarafta Dr. Oetker'in hazır meyve sosu var. Belki hatırlarsınız dışı pembe renkli, janjanlı. O meyve sosu arkasında yazdığı gibi 2 bardak su ile pişiriyoruz. Soğumadan, şerbetini çekmiş çilli güzel prensesimizin üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. İsterseniz en üstüne çırpılmış krem şanti ile güzel süslemeler yapabileceğiniz gibi, sadece çilekli sosu ile de servis yapabilirsiniz.
Not3:Bu tarif tam ölçüsü ile tam tamına tutan, denemenizi önereceğim bir tarif. Şimdiden afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Güzel olduğu belli. Ben de prensesim ve prensim için yapacağım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. merhabalar,yakın zaman içinde sizi takıp etmeye başladım,cok guzel tarıflerınız var kutlarım sızı.ben haşhaş sevmıyorum bu yuzden de bu tarif içinde haşhaş yerıne başka ne kullanabılırım.şimdiden teşekkur edıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar...Öncelikle teşekkür ederim.haşhaş sevmeyenler için aklıma 2 fikir geldi. Birincisi hindistan cevizide bu çilli prensese yakışabilir, ikinci bir alternatifte kavrulmuş,irili-ufaklı kıyılmış fındık lezzetli olabilir gibi geliyor bana. Ama tabii denemedim bu şekilde ama size söz bu şekilde deneyip size ileteceğim...Haşhaş sevmeyenler için başka bir alternatif üretme fikri içinde ayrıca size cok tesekkur ederım...Umarım size yardımcı olabilmişimdir.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Çilli Prenses pastasını denedim. O kadar güzel oldu ki, yiyen herkes bayıldı. Özellikle de belirtmek isterim ki içindeki haşhaşın ağza gelen çıtırlığı daha bir ilgi ve beğeniyle karşılandı.
    Bu tarifi paylaştığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails