12 Mart 2010 Cuma

Bebek Doğum Kurabiyeleri








Özlem hanım yeni doğan bebeği için hastaneye gelenlere ufak bir hatıra olsun diye şeker hamurlu kurabiyeler istedi. Tüylü sepeti ile gönderdiğim kurabiyeler oldukça beğenilmiş... Yağmur bebeğe ailesiyle hayırlı bir ömür diliyorum...

Şeker Hamurlu Kurabiye Malzemeleri:
  • 125 gr tereyağ/margarin
  • 45 gr pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında beklemiş margarin veya tereyağı bütün malzemeler ile karıştırıyoruz. Aslında bu tarif en basitinden un kurabiyesi tarifidir. Ama ben merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile kesiyorum. Şeker hamurlu kurabiyelerimi genelde bu tarif ile yapıyorum, hem daha lezzetli hemde tanıdığım çoğu kişi un kurabiyesini sevmekte:) Tabi bazen özel olarak badem tozu ile yapılan kurabiyem içinde talep oluyor:) Malzemeleri karıştırıp, yoğurduktan sonra eğer ki elinize hala yapışıyorsa biraz daha un eklemek size ve unun kalitesine bağlı. Ele yapışmayan kıvamı aldıktan sonra yarım saat mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli. Yarım saat sonra merdane ile açıp istediğiniz kurabiye kalıbı ile çoook güzel kurabiyeler yapabilirsiniz. Önceden ısıtlmış 165 derece fırında 15-20 dakika pişirilmelidir.
Not1: Kurabiyelerin üstleri pembeleşmeye başladığı an mutlaka fırından alın ve sıcakken sakın yağlı kağıttan kaldırmayın. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan kaldırın ve istediğiniz şekilde süsleyin.

Not2: Bu malzemeler ile ortalama toplam 15 kurabiye çıkmaktadır.

1 yorum:

  1. özlem gökçe14 Mart, 2010

    Bebeğimiz yağmur için yaptığınız kurabiyeler gerçekten çok güzeldi...Bu fotoğraf için de cok teşekkür ederiz. Yağmur bebek için unutulmaz bir hatıra olacak gerçekten..

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails