Malzemeler:
- 1 yumurta akı
- 1/2 su bardağı toz şeker
Oda sıcaklığındaki yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Bu noktada en önemli şey akına asla minicikte olsa sarısı karıştırılmamalı... Akına toz şeker eklenir ve 25 dakika en hızlı şekilde mikserlenir. Kıvamını anlamanın en iyi yolu mikserlenen beze kremasını ters çevirdiğinizde kıvamı akmamalı, çok katı şekil almış olmalı...
Bu şekili aldıktan sonra tatlı kaşığı ile yağlı kağıda yuvarlak toplar yapılır, kürdan yardımı ilede ucları sivrileştirilir. 150 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir. Fırın kapatılır. İçinde yaklaşık yarım saat bekletilir, soğuması beklenir...
Ve afiyetle şeker komasına girilir:) Herkeslere afiyetler olsun....
Ben bezeleri ben-mari de çırpmadıkça tuturamıyordum. Galiba sırrı bu kadar uzun çırpmakta. Ellerine sağlık, çok çekici görünüyorlar
YanıtlaSilBeze yapmanın bu kadar kolay oldugunu bilmiyordum.Yemesını çok sevdıgım ıcın mutlaka denıyecegım, paylaşımınız ıcın tsk ederım.
YanıtlaSilMerhabalar... Sevgili Sarkaç; size başka bir püf daha noktası vereyim. Bezeyi tutturamadığınız zaman, yumurta akı ve şekerin olduğu kabı ılık su olan başka bir kaba koyup mikserlediğinizde kıvamını daha çabuk bulacaktır. Belki bu fikir işinize yarayabilir. Şimdiden afiyet olsun.. Sevgili Heden gerçekten hem çook kolay hemde genelde evlerde artakalan yumurta aklarını değerlendirmek için güzel bir tarif... Sevgiler...
YanıtlaSilselamlar arkadaşım.
YanıtlaSilellerine sağlık nasıl lezzetli görünüyor.hiç pişirmedim bu tarifi.denemek lazım dimi:))
maharetli ellerine sağlık.seni izlemeye aldım sevgilerimle...
hep yumurta aklarını atardım artık amak yookk :D
YanıtlaSil