- 170 gr tereyağ (istenirse margarin ama bence tereyağ çok güzel lezzet katıyor)
- 170 gr esmer toz şeker
- 1 yumurta
- 1\2 paket vanlya
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı soda
- 1 çay kaşığı tarçın
- bir tutam muskat rendesi
- 2 çorba kaşığı süt
- 250 gr kuru incir
- 1\2 su bardağı su(inciri pişirmek için)
- 1\2 su bardağı kırık ceviz veya fındıkiçi(ben cevizi tercih ettim)
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılıp yoğurulur. Alabildiği kadar un dememin sebebi unun markası ve durumuna göre kıvamı değişebilir. Yani eklendiğinde yumuşak bir hamur elde edilmiş olmalı. 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Hamur dinlenirken 2-3 parçaya ayrılmış incirler suda 15-20 dakika haşlanır. İçine kırık cevizler eklenip macun kıvamı sağlanabileceği gibi ben rondodan geçirdim. Böylece daha çok macunumsu olduğu gibi kurabiyeye yayarken daha rahat oldu. Ayrıca hamura yayarken iki lokma ağziniza attığınızda tadına bayılacaksınız:)
Dolaptan çıkarılan hamur , yarım cm kalınlığında merdane ile açılır. İncirli iç malzeme kaşık yardımıyla her iki uç kısma yayılır. Her iki uç kısım birbirlerine doğru rulo şeklinde sarılır. İncirli malzeme koyduğunuz kısım yaklaşık 1,5 - 2 tur atıyor gibi oluyor. Hazırlanan rulolar buzlukta dondurulur.
Buzluktan çıkan rulolar 2cm kalınlığında kesilir. 190-200 derece fırında 15 dakika pişirilir.
Not: Kurabiye hamuru rulo şeklinde sarılırken çapı 3-4 cm i geçmezse daha güzel oluyor. Özellikle piştikten sonra daha ciciş duruyor:)
Üstü pembeleşmeden fırından alınan incirli kurabiyenin üzerine arzunuza göre pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.
Not:Bence ılıkken bir harika... Eğerki fırında üstünün çok çok pembeleşmesini beklemeden alır , kurumasına engel olursanız, bir kaç gün sonra bile ilk günkü tazeliğini ve lezzetini koruyor. Bizzat denendi, tasdik edildi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...