Malzemeler:
- 140 gr tereyağ
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 /2 su bardağı antep fıstığı
- 125 gr tahin
- 2, 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Derin bir tencereyi ateşe koyun. Tereyağ, sıvıyağ, un ve antepfıstığını tencereye alarak ağır ateşte sürekli karıştırın. Un, nar gibi kızarana kadar, tencerenin dibini tutturmamaya dikkat ederek kavurun.
Şurubu hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın. İyice kavrulmuş una önce tahini, sonra sıcak şurubu sürekli karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra tepsiye dökün ve yayarak üstünü düzeltin. Yada kaşık yardımıyla kaşık helvası gibi şekil verin. Soğumaya bırakın. Arzuya göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not 1: Şurup, kavrulan una eklenirken çok iyi karıştırılmalıdır.
Not 2: Tahinli saray helvasını dondurma veya taze meyve sosuyla servis yapabilirsiniz.
Not 3: Bu helva tarifi, çok bereketli bir tatlı, yaklaşık 10 kişilik bir helva servisi sunabilirsiniz.
Not 4: Kesinlikle dışarda da kalsa, üstü kesinlikle sertleşmeyen bir helva tarifi. Yapın kenara koyun, devamlı gidip yiyeceğiniz ve bıkmayacağınız tatta bir helva. Ayrıca kesinlikle hiç içinizi baymayacak güzellikte bir helva... Yarım ölçü bile olsa mutlaka deneyin...
Not 5: Ben toz antepfıstığını ekledim fakat hiç eklenmese de olur. Çok büyük bir etkisi olmuyor, sadece rengi biraz koyulaşıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...