- 200 gr bitter kuvertur
- 200 gr bitter
- 2 paket hazır kakaolu kek veya önceden kalmış kek parçaları
- 1 su bardağı kadar parça çikolata
- 1 çay bardağı irice parçalanmış fındık
- 1 çay bardağı süsleme çikolatası
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Benmari usulü eritilen kuvertur çikolatanın içine soğuk krema katılarak, mikserle çırpılır. Karışıma elinizle ufaladığınız veya rondodan geçirdiğiniz kek, fındık katılarak iyice yoğurulur. Buzdolabında 20-30 dakika bekletilir.
Kıvama gelen karışımdan cevizden daha ufak parçalar koparılarak, bir kısmının ortasına parça çikolata koyularak, yuvarlanır.
Not: Bence bu tarifin en güzel tarafı içine çiğ olan yumurta akı koyulmaması ve uızun süre dolapta muhafaza edilebilir olması... İnternette araştırdığım çoğu tarifte genelde yumurta akı ekleniyor ama bu şekilde daha sağlıklı olduğu kesin... Yapanların şimdiden ellerine sağlık...
Ellerine saglik,nefis gorunuyor...
YanıtlaSilSevgilerimle...