- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı bitkisel sıvıyağ
- 1\2 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Tüm malzemeler karıştırılır. Kızdırılmış yağsız tavada küçük bir kepçe ile hazırladığınız hamurdan dökün. Üzeri delik delik olunca çevirip, diğer tarafını pişirin.
Karışımı önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz. Dilerseniz kızartma işleminden hemen sonra aralarına ğekmezli şurup veya marmelat sürüp tatlı yenmesi sağlanabilir yada olduğu gibi sofraya getirip istenilen malzeme ile yenilebilir.
Not: Yaptığım ve bulduğum en iyi pancakeke tarif tarifi. Keisnlikle çok çok pratik bir kahvaltı masası sıcağı. İstenirse üzerine toz şeker serpilir, tıpkı akıtma gibi...
Not: Ocağın altını orta ayarda kullanmayı unutmayın. Çok harlı ateşte altı çabuk koyu renkleşiyor. İlk denemede zaten anlayacaksınızdır:)
hımm nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
sevgiler
Buna oğlum bayılacak...
YanıtlaSilYıllar evvel Amerika'dan gelirken tozunu ve Akçaağaç şurubunu getirmiştim.
Uzun zaman sonra aklıma getirdiniz. Mutlaka deneyeceğim.
Sevgiler