27 Temmuz 2010 Salı

TRUFS


Malzemeler:
  • 200 gr bitter kuvertur
  • 200 gr bitter
  • 2 paket hazır kakaolu kek veya önceden kalmış kek parçaları
  • 1 su bardağı kadar parça çikolata
  • 1 çay bardağı irice parçalanmış fındık
  • 1 çay bardağı süsleme çikolatası
  • 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Benmari usulü eritilen kuvertur çikolatanın içine soğuk krema katılarak, mikserle çırpılır. Karışıma elinizle ufaladığınız veya rondodan geçirdiğiniz kek, fındık katılarak iyice yoğurulur. Buzdolabında 20-30 dakika bekletilir.
Kıvama gelen karışımdan cevizden daha ufak parçalar koparılarak, bir kısmının ortasına parça çikolata koyularak, yuvarlanır.

Yuvarladığınız trufları süsleme çikolataları veya toz antep fıstığının içinde yuvarlayarak, truf kağıtlarına yerleştirilir.
Not: Bence bu tarifin en güzel tarafı içine çiğ olan yumurta akı koyulmaması ve uızun süre dolapta muhafaza edilebilir olması... İnternette araştırdığım çoğu tarifte genelde yumurta akı ekleniyor ama bu şekilde daha sağlıklı olduğu kesin... Yapanların şimdiden ellerine sağlık...

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails