2 Ekim 2010 Cumartesi

BROWNİ- ISLAK KEK

Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı eritilmiş margarin(50 gr)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 2 veya 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç damla çikolata
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpın. Yağı ekleyip, tel çırpıcı ile hava aldırarak çırpın ve sütü ekleyin. Çırpmaya devam edin. En son kakaoyu da ekleyin ve bu malzemeden 1 su bardağı kadarını kenara alın.
Geri kalan malzemeler ileun karıştırılır, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Çikolata ve cevizi 1 çorba kaşığı un ile karıştırın ki kekte dibine yapışmasın. Sonra yağlanmış, unlanmış kek kalıbına bütün malzemelri dökün.
Not1: Ben borcama da döktüğüm oldu o zaman cafelerdeki gibi oluyor. Bu sefer kek kalıbında denedim bu da çok başarılı oldu ikisinide öneririm.
En son ise ceviz ve damla çikolatayı ekleyin.bir kaşık yardımıyla iç malzemeye çok karıştırmadan yedirin. Üstten gözükmesin ama dibe kadarda ittirmeyin. Kek gibi 150 derece fırında 40 derece pişirilir. Fırından çıktığı gibi ayrılan 1 su bardağı kakaolu karışımı kekin üzerine sıcakken dökün, çekmesini bekleyin. Bence ılıkken servis edin ama soğukkende enfes...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails