2 Ekim 2010 Cumartesi

ZENCEFİLLİ KURABİYE

Malzemeler:
  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • yaklaşık 350 gr un
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
Hazırlanışı:
Un, margarin, pudra şekeri eklenir ve büyük bir bıçak yardımı ile kıyılarak margarin una yedirilir. Yedirildikten sonra hamur toparlanırken zencefil eklenir. Merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır, istediğiniz kalıplarda kesilerek şekil verilir. 150 derece fırında 15 dakika pişirilir.(üstü pembeleşmesine yakın fırından alınır)
Not 1: Şeker hamurlu kurabiyelerde kullanılabilecek bir hamur. Sebebi de kabarmayan, kesildiği şekilde pişebilen bir kurabiyedir.
Not 2: Vanilya olmazsa sadece zencefilde yeterli gelir. Aslında ikisine birden gerek yoktur.

1 yorum:

  1. ellerinize saglik cok tatli gorunuyorlar
    bu kurabiyeleri gorunce aklima ,daha onceden ayni bu sekilde coplu kurabiyeler yaptim
    tam firindan cikarirken elim yandi tepsi ters dondu ve bir tane kurabiye kalmadan hepsi gitmisti
    bu aklima geldi yazmak istedim :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails