14 Ekim 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TART

Malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • 250 gr beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
Hazırlanışı:
Yağı eritiniz, 4 kaşık yoğurt, un,kabartma tozu ve tuzu ekleyerk kulak memesi kıvamında hamur yapınız. Portakal büyüklüğünde bir parça ayırınız.( tartın üzerine kafesler yapmak için)
Kalanını yarım cm incelikte açıp, tart kalıbına yerleştiriniz. Kıyılmış dereotu, maydanoz ve peyniri karıştırıp üzerini bu malzeme ile doldurunuz. Ayırdığınız hamurdan çubuklar yapıp tartın üzerine kafesler örünüz.
Yumurtayı sütle çırpıp kafeslerin üzerine dökünüz. 5 dakika çekmesini bekletip, 180 derecelik fırına sürünüz. Şimdiden afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Harika bir görüntüsü var ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Benim gibi tuzluculara bire bir gelecek tarifiniz

    YanıtlaSil
  3. Gozdecigim ellerine saglik,tart cok guzel gorunuyor, tadida mutlaka cok muhtesemdir.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails