14 Ekim 2010 Perşembe

İKİ RENKLİ BİSKÜVİ




Malzemeler:
  • 250 gr un
  • 125 gr margarin
  • 70 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • yarım paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Unu tezgaha eleyiniz. Margarini unun içinde bıçakla kıyınız. Ortasını açıp yumurtayı, kenarlara pudra şekerini, vanilya, tuz ilave edip yedirilir. Yoğurulan hamuru 2 'ye bölünüz. Bir parçaya kakao yedirilir. 10 dakika dolapta dinlendirilir. 1\2 cm inceltilir, ikisinide üst üste koyup rulo yapınız. 1\2 cm eninde kesip 175 derece fırında pişiriniz.
Not1: Hamurunu normalden daha ince açıyoruz.
Not2: İki parçanın genişliği ve kalınlığı aynı olmalıdır.
Not3: Rulo yapıldıktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletilirse çok daha kolay kesiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails