- 1 kg ıspanak
- 1 çay bardağı krema
- 1 yumurta
- 1 avuş rendelenmiş kaşar peynir
- 2 su bardağı un(400 gr un)
- 200 gr margarin
- 1 yumurta sarısı
- biraz tuz
- 4 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Margarini unun içinde kıyınız. Ortasını havuz gibi açıp yumurta sarısı, suyu ortaya koyup, kenarlarına kabartma tozu, tuz koyup yoğurunuz.
Yarım saat buzdolabında bekletiniz. Kelepçeli tart kalıbına merdane ile açıp yerleştiriniz. Pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuyunca kavrulmuş ıspanağı robottan geçiriniz. İçine kremayı, yumurtayı koyup karıştırınız. Tartın üzerine yayınız.
Not1: Ispanaklı harç soğansız haızrlanacak. En üste rendelenmiş kaşar peyniri koyup fırınlayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...