2 Ekim 2010 Cumartesi

ISPANAKLI BEŞAMELLİ GÜL BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 4 yumurta (2 tane üst-2 tane iç malzeme olarak kullanılır)
  • 100gr yoğurt( 2yemek kaşığı)
  • yarım kg ıspanak
  • 2 baş soğan
Beşamel sos malzemeleri:
  • 50 gr un
  • 50 gr yağ
  • 1/2 lt süt
  • tuz-karabiber
Hazırlanışı:
Ispanaklar temizlenir, yıkanır, süzülür. 2 baş soğan yağda öldürülür. Üzerine parçalara bölünmüş ıspanaklar eklenir. Güzelce pişirilir. Suyunu çekene kadar beklenir, az tuz ve karabiber eklenip, ılınması için kenara alınır.
Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır. Ilınan ıspanakların içine hazırlanan beşamel sos eklenir, güzelce karıştırılır. Başka bir kapta 1 su bardağı süt, yağ ve 2 yumurtayı telle karıştırın. Fırça yardımı ile yufkaya sürüp ikiye katlayınız. Uzun kısmına ıspanaklı harç koyulup, rulo yapınız. Yağlanmış tepsiye kıvırarak kol böreği şeklinde yerleştiriniz. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yumurtayı kalan sütlü malzemeler ile birleştirip, böreğin tümünün üstüne döküp, fırına süreriz.150-170 derece arasında 20-30 dakika,üzeri nar gibi olana kadar pişirilir. Şimdiden afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ellerine saglik canim harika olmus
    ispanaga ve besamel sosa bayilirim tam benlik bir tarif olmus :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails