- 1o adet incir(küçük doğranmış)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı sirke
- 3 çorba kaşığı süt
- 200 gr yumuşamış margarin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- aldığı kadar un
İncir yumuşayıncaya kadar(1 saat) ılık suda tutun. Küçük küçük doğrayın, suya koyup kısık ateşte pişirin. Tarçın, ceviz toz şekeri katın ve bir kenara alın. Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün
ve ortasına iç malzemeyi koyun ve büzün. Kömbe kalıplarına koyun ve bastırın. 170 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Çıkınca pudra şekeri ekin ve bence kesinlikle ılıkken servis yapın. Bir harika oluyor....... Şimdiden afiyet olsun...
hem şekli hem içindekiler itibariyle nefis olmuş
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
Hakikaten ruya gibi olmus, harika.
YanıtlaSilBunu mutlaka deneyeceğim. Sevgiler
YanıtlaSilincirli olması çok hoş. tarçın da yakışmıştır eminim. kalıptan bende var sanırım deneyeceğim ilk fırsatta. eline sağlık. sevgiler.
YanıtlaSil1 tanecik yollayn bana ya :) bn tasarm yapmaktan baska bişye zmn bulamıotrm :(((
YanıtlaSil