19 Ekim 2010 Salı

İNCİR RÜYASI

 Malzemeler:
  • 1o adet incir(küçük doğranmış)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • yarım su bardağı su
Hamur malzemeleri:
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 200 gr yumuşamış margarin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı:
İncir yumuşayıncaya kadar(1 saat) ılık suda tutun. Küçük küçük doğrayın, suya koyup kısık ateşte pişirin. Tarçın, ceviz toz şekeri katın ve bir kenara alın. Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün
ve ortasına iç malzemeyi koyun ve büzün. Kömbe kalıplarına koyun ve bastırın. 170 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Çıkınca pudra şekeri ekin ve bence kesinlikle ılıkken servis yapın. Bir harika oluyor....... Şimdiden afiyet olsun...

5 yorum:

  1. hem şekli hem içindekiler itibariyle nefis olmuş
    elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten ruya gibi olmus, harika.

    YanıtlaSil
  3. Bunu mutlaka deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. incirli olması çok hoş. tarçın da yakışmıştır eminim. kalıptan bende var sanırım deneyeceğim ilk fırsatta. eline sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. 1 tanecik yollayn bana ya :) bn tasarm yapmaktan baska bişye zmn bulamıotrm :(((

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails