2 Ekim 2010 Cumartesi

KALBURABASTI

 Malzemeler:
  • 1 çay bardağı erimiş margarin
  • 1 bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr ceviz
  • alabildiği kadar un
Şerbet için malzemeler:
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • su; şeker koyulduktan sonra 1 parmak geçecek kadar su eklenir. Bütün şerbetlerde ne kadar şeker, bir parmak üstü kadar su koyulur.
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbet hazırlanır. Bir kenara koyulur.Erimiş margarin içerisine sıvıyağ, soda, kabartma tozunu ve alabildiği kadar un ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alınız, rendenin en küçük delikli olan kısmına batırınız. Ortasına ceviz koyunuz. Kenarlarından kıvırarak yuvarlatınız. Tepsiye diziniz. Isıtılmış fırında 180 derece fırında pişiriniz.
Kızaran kalburabastılara, soğuyan şerbete atınız. Servis tabağına alınız. Üzerinede istenirse fındık/fıstık/hindistan cevizi ile süsleyiniz.

4 yorum:

  1. ellerine saglik canim
    cok severim kalbura bastiyi

    YanıtlaSil
  2. Bu lezzeti çok özlemişim iyi ki hatırlattınız. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  4. Gozdecigim,ellerine saglik, kalbura basti cok guzel gorunuyor, tadida mutlaka cok guzeldir.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails