- 1 çay bardağı erimiş margarin
- 1 bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı soda
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gr ceviz
- alabildiği kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- su; şeker koyulduktan sonra 1 parmak geçecek kadar su eklenir. Bütün şerbetlerde ne kadar şeker, bir parmak üstü kadar su koyulur.
Öncelikle şerbet hazırlanır. Bir kenara koyulur.Erimiş margarin içerisine sıvıyağ, soda, kabartma tozunu ve alabildiği kadar un ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alınız, rendenin en küçük delikli olan kısmına batırınız. Ortasına ceviz koyunuz. Kenarlarından kıvırarak yuvarlatınız. Tepsiye diziniz. Isıtılmış fırında 180 derece fırında pişiriniz.
Kızaran kalburabastılara, soğuyan şerbete atınız. Servis tabağına alınız. Üzerinede istenirse fındık/fıstık/hindistan cevizi ile süsleyiniz.
ellerine saglik canim
YanıtlaSilcok severim kalbura bastiyi
Bu lezzeti çok özlemişim iyi ki hatırlattınız. Elinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis gözüküyor.
YanıtlaSilGozdecigim,ellerine saglik, kalbura basti cok guzel gorunuyor, tadida mutlaka cok guzeldir.Sevgiyle kal.
YanıtlaSil