12 Şubat 2010 Cuma

Adisababa Pasta


Krema Malzemeleri:
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 ,5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 lt süt
  • Piştikten sonra yarım paket vanilya eklenir.
  • Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti eklenecek.
Çikolatalı Sos:
  • 1/2 lt süt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 kaşık kakao
  • 1/2 paket vanilya
  • Piştikten sonra içine fındık kadar yağ eklenmelidir.
Hazırlanışı:
Klasik pandispanya tarifimizle pandispanyamızı oluşturduk. Bu pasta biraz uğraşması uzun süren bir pasta ama lezzeti eşsiz. Bol vakitli bir gününüzde bu pastayı denemenizi öneririm.
En önce hazırlanan kremaya çırpılmış krem şanti eklenip, 3 ayrı kaba bölüştürülecek. 1. kaseye bir avuç iri kıyılmış yeşil fıstık, 2. kaseye frambuaz veya vişne, 3.kaseye 1 avuç kadar kıyılmış veya damla çikolata eklenip içindekiler ezilmeden karıştırılır.
Hazırlanan pandispanyamızı 4'e böldük. Bir dilimin kemarından üçgen bir parça çıkarttık. (Bu pasta kubbe şeklinde olsun diye ama siz bildiğiniz gibi yuvarlak pasta yapabilirsiniz.) Kalan kısmı yuvarlak kalıba yerleştir. İçine çikolatalı kısmı dökün,bir kat pandispanya üzerine bir kat frambuazlı malzeme, bir kat pandispanya üzerine fıstıklı malzeme koyulur ve en son pandispanya ile kapatılır.
Not 1: Son kat kek olacak.
Derin dondurucuda 24 saat bekleyecek.Çıkartılıp, ters çevrilecek, üzerine çikolatalı sosu döküp servis yapın...
Not 2: Bu çikolatalı sos, profiterol sosu olarak kullanılan sostur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails