- 1, 5 adet eti burçak bisküvi
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
Cheese Cake Dolgu Kısmı Malzemeleri:
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 adet limon kabuğu
- 1 adet labne peynir
- 2 yemek kaşığı krema
- 2 paket beyaz çikolata(80 gr)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 200gr frambuaz/böğürtlen/çilek
- 62 gr pudra şekeri
- 25 gr su
- 12 gr mısır nişastası
Eti burçak toz haline getirilir, az erimiş margarinle birbirine yedirilir. Altı yağlanmış veya yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kalıba sıkı bir şekilde bastırılarak yerleştirilir. 15 dakika buzdolabında bekletilir.
Dolgu kısmı için öncelikle yumurta şeker ile çırpılır, sonra şeker eklenir. Limon, un, labne,krema ve en son benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir. Sürekli karıştırılmalı çünkü çikolata erimeden homojenize olmalıdır.
Buzdolabından çıkarttığımız eti burçaklı tabana kremalı karışımı ekleriz ve fırınlarız. 150 derece de 40-45 dakika pişirilir.
Sosu hazırlarken meyvayı, pudra şekeri, 1/2 su bardağı su ve nişastayı ekleyin, ocakta kaynatın
Not1: Cheese cake soğuk, sos ılık olacak.
Not2: Fırına mutlaka 1 kase su koyulmalıdır, cheese cake pişerken ortadan çatlamaması için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...