11 Şubat 2010 Perşembe

Şeker Hamurlu Pasta


Pandispanya Malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 180gr un
  • 125gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı ovalet(isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Pasta Kreması Malzemeleri:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un(80 gr)
  • 8yemek kaşığı şeker(180gr)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya(piştikten sonra eklenmesi için
  • Krem şanti(muhallebi hazırlandıktan sonrası için)
Hazırlanışı:

Pasta kreması için önce yumurta, süt ile karıştırılmalı, vanilya hariç hepsi eklenmeli ve soğukken karıştırılmalı.Sonra ateşe koyulur, kısık ateşte kaynayınca, koyulaşıncaya kadar çırpılır.Krema kıvamını aldıktan sonra vanilya eklenir ve ocak kapatılır. Soğumaya bırakılır.

Ovaletli pasta yapıldığı zaman bütün malzemeler birlikte, belli bir sıra izlenmeden karıştırma kabına koyulur ve mikserle karıştırılır.
Not: Mikserle çırparken önce yavaş devirde sonra hızlı devirde çalıştırmalıyız.

Fırın 150 dereceye ayarlanır ve 40-ile50 dakika arası pişirilir. Pandispanya soğuduktan sonra katlara ayırılmalı yoksa parçalanır. Soğuyan ve parçalara ayrılan pandispanya hazırlanan krema ile tatlandırılmadan önce kremaya yarım paket hazırlanmış krem şanti eklenir ve mikserlenir.
Pandispanya istenildiği şekilde ıslatılır, bir kat krema üzerine istediğiniz malzemeyi koyun (frambuaz,damla çikolata,fıstık,ceviz) ve üzerini kremşanti ile sabitleyin.Bu aşamada kremşanti ile üstünün sabitleşmesi ve üstteki pandispanyanın kaymasını engellenecektir.
Bütün katlar bu şekilde hazırlandıktan sonra en dış kısmını krem şanti ile kaplayıp dolaba koyuyoruz(2 saat).
Soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplıyoruz..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails