Pandispanya Malzemeleri:
- 4 yumurta
- 180gr un
- 125gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı ovalet(isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un(80 gr)
- 8yemek kaşığı şeker(180gr)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya(piştikten sonra eklenmesi için
- Krem şanti(muhallebi hazırlandıktan sonrası için)
Not: Mikserle çırparken önce yavaş devirde sonra hızlı devirde çalıştırmalıyız.
Pandispanya istenildiği şekilde ıslatılır, bir kat krema üzerine istediğiniz malzemeyi koyun (frambuaz,damla çikolata,fıstık,ceviz) ve üzerini kremşanti ile sabitleyin.Bu aşamada kremşanti ile üstünün sabitleşmesi ve üstteki pandispanyanın kaymasını engellenecektir.
Bütün katlar bu şekilde hazırlandıktan sonra en dış kısmını krem şanti ile kaplayıp dolaba koyuyoruz(2 saat).
Soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplıyoruz..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler...