15 Şubat 2010 Pazartesi

Limonlu Mereng


Mereng Malzemeleri:
  • 4 yumurta akı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • bir tutam tuz(çok çok az)
  • 1 paket vanilya
Hamur Malzemeleri:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı erimiş margarin
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su
  • bir tutam tuz(çok çok az)
Krema Malzemeleri:
  • 3 yumurta sarısı
  • 1,5 bardak şeker
  • 1/4 bardak un
  • 1/4 bardak mısır nişastası
  • 1+3/4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 2 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Hamur hazırlanırken önce margarine unu ekleyip, mikserle karıştırınız. Taneleşince su ekleyip, tuz atın. Elle hamur yapın. Yarım cm kalınlığında açıp, tart kalıbına yerleştiriniz. Fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Not 1: Taban pişmeden önce delinmeli, ayrıca taban yağlanmamalı.

Kreması için yumurta sarılarını aklarından ayırınız. Başka bir kapta şeker, nişasta, un ve tuzu ekleyip karıştırınız. Sıcak suyu ekleyip, ocağa koyunuz. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip, karıştırınız, pişirmeye devam edin ama sürekli çırpın.. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, margarinide ekleyiniz. Şefaflaşıncaya kadar pişiriniz. Ilınınca tartın içini doldurunuz.
Mereng için yumurta aklarını çırpın, şekeri ve çok çok az olan tuzu ekleyip kar haline getiriniz. Vanilyayı ekleyin. Tart kremasının üzerine dökün. Pürümüz ile yakınız.
Not2: Limonlu kısım kremalı kısım soğuyunca üzerine dökülür.

Not3: Mereng bezenin kızarmış halidir.
Not4: Pürümüz ile yaktığınız kısım içn istediğiniz şekli verebilirsiniz.(dalga dalga gibi...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails