9 Şubat 2010 Salı

Vanilyalı Çikolatalı Pasta


Pandisapanya Malzemeleri:
  • 6 adet yumurta
  • 250 gr toz şeker
  • 250 gr un
  • 20 gr nişasta
  • 100ml su
  • 10-15 gr kabartma tozu
  • 25-30 gr ovalet(istenirse)
İç Malzemeler:
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 500ml süt
  • 800ml krem şanti
  • 15-20 gr toz jelatin
  • 500gr çikolata
  • 5 gr vanilya
Hazırlanışı:
İç malzeme hazırlanırken öncelikle süt ocağa koyulur ve kaynatılır.5 adet yumurta sarısı teker teker eklenir(Tencere ocaktan alınmalı, öyle eklenmeli).Sürekli karıştırılır..En son vanilya ilave edilip, 2 dakikalık ocağa koyulur.

Az kaynadıktan sonra, hazırlamış olduğumuz jelatinli sulu katı maddeyi ekleriz ve iyice ama çok iyi bir şekilde karıştırırız. Sonra bu malzemeyi ikiye böldük, içerisine her türlü renkli çikolata katma şansımız var.( Ben beyaz ve frambuazlı yaptım) Kattıktan sonta tekrar karıştırıyoruz.Krem şanti 400 ml i bir kısmına, diğer 400ml de diğer ayırdığımız karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız pandispanyayı(en sağlam olanı)kelepçenin içine yerleştirdik.(Ben kenarlarına portakal dilimleri kesip yerleştirdim) 2.kata çikolatalı harç, 3. kata birinci pandispanyadan küçük boyuttaki pandispanya içe doğru batırılır. 4. kat ise frambuazlı harç eklenir ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir.

Not1: 1 yemek kaşığı toz jelatine 4 yemek kaşığı ılık su eklenir.Çok ama çok iyi karıştırılır.Jelatin malzemeyi katılaştırması amacıyla kullanılır.
Not2: Pandispanya yerine kedi dili veya browni en alt kata koyulabilir.

Not3: Bu pasta buzlukta 1 ay durabilir.

1 yorum:

  1. Fırat Tozlu10 Şubat, 2010

    Süpermiş gerçekten gözde. 25 eylül de bi pasta siparişi versem olurmu ? Düğün pastası :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails