24 Şubat 2010 Çarşamba

Cevizli Çıkın


Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 kase dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Not 1: Ceviz yerine istenirse fıstık koyulabilir, asıl tarifinde fıstıktı fakat ben cevizi daha çok yakıştırdım.
Hazırlanışı:
Margarin, pudra şekeri, yumurtayı derin bir kapta karıştırınız. Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeyi yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparın, bu parçaya kakao ekleyip, küçük parçalar ekleyip elimizle uzunlamasına yuvarlayacağız.
Not 2: Cevzili çıkınımızı fiyonk ile bağlamak için kullanacağız.( Kakaolu şeritler)
Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp içli köfte gibi parmakla bastırıp, içini oyacağız. İçlerini dövülmüş cevizli şeker karışımı veya antep fıstığı ile doldurun. 150 derece de üstü pembeleşene kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. İlhami Pamuk25 Şubat, 2010

    cok guzel gorunuyorlar, ellerine saglık...

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails