15 Şubat 2010 Pazartesi

Napolyon Bonapart Tatlısı


İsmek kursundaki eşsiz hocam Filiz Enginler ile geçen hafta sohbet ederken bir arkadaşında yediği hafif tatlıdan bahsetmişti. Bende hemen not aldım ve denedim gerçekten bahsettiği kadar güzel ve bol kalorili bir tatlıymış. Tadan herkese gerçekten Napolyon bu işi biliyormuş dedirtti...:)

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 6 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet krema
  • 1 adet yumurta

  • Üstüne benim gibi karamelli sos yapmak isterseniz1 su bardağı şeker ve 1 paket krema
Hazırlanışı:
Margarin eritilir, un ilave edilir.İyice kavrulur. Şekeri, sütü ve yumurtayı eklenir, pişirmeye devam edilir, kaynamaya başladığı zaman krema ve vanilya eklenip yine kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra soğumadan 5 dakika mutlaka mikserle çırpılmalı, çırpılınca bu muhallebi kıvamındaki tatlı köpük gibi oluyor, kesinlikle üşenmeyin ve mikserleyin:). Soğumadan kaplara paylaştırın...
Hocamız üzerine vişneli sos yapmış ben karameli daha çok sevdiğim için karamelli sos yaptım. Karamelli sos için 1 su bardağı şekeri ocağa koyun, tamamen karamelize olduktan sonra 1 paket kremayı ekleyin, o şekilde kaynayınca,şekerde tamamen eriyinceye kadar pişirin,sonra altını kapatın ve tatlıyı koyduğunuz kuplara eşit paylaştırın. Soğuyunca servis yapın...Çok çok lezzetli özellikle de o karamelli sos farklı bir tat veriyor...

3 yorum:

  1. bu tatlıyı annemin 12 kişilik sosyete misafirlerine yaptımmm :)) ama onlardan önce dayanamayıp bir kaseyi zevkle yedim yuttumm :))misafirler de aynen :) tarifi soran sorana ...
    dedim ki o bir sır :) hiç uğraşmayın tutturamazsınız.. gözdem canım dostum ellerine sağlık enfes bir ziyafet oldu sayende...

    YanıtlaSil
  2. Bende yaptım.Tarifi Lezzet comdan aldım.Orayada yazmışsınız..Oradaki yazıda da yumurta nerede katılıyor yazmayı unutmuşsunuz.Ve ben maalesef bunu muhallebimi pişirdikten sonra farkettim.Umarım tad olarak birşey değişmemiştir.Henüz soğumadılar...İşin kötüsü annemlere ikram amaçlı acele yapmıştım.İlk onlar bakacak tadına...Hadi hayırlısı:)) Birşey merak ediyorum..Un iyice kavrulur derken bayaa kızartılıyor değilmi..Su Tünay

    YanıtlaSil
  3. Merhaba lezzet.com'da tarifi eksik yazdığımı hatırlattığınız için size çok çok teşekkür ederim...Hemen değiştirdim...Yumurtanın eksikliği çok büyük bir tat farkı bence yaratmaz ama müsait olduğunuz birgün yumurtayı ekleyerekte yapmanızı öneririm:)Umarım anneniz çook beğenmiştir...Un kavrulurken, kokusu gidene kadar anlamında söyledim,inşallah yanlış anlatmamışımdır. Çok öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails